Feestelijke opening tweede ring fietspad

31-08-2020 744 keer bekeken 1 reacties

Jonge wielrenners komen aanfietsen onder toeziend oog van hun ouders en alle andere genodigden. Met een knip van het lint opent de heer Van Beukel, Recreatieschap Rottemeren en wethouder van gemeente Lansingerland, het tweede ring fietspad in Bergschenhoek/Bleiswijk, dat met 700 meter is verlengd.

Jeugdcommissies van wielerverenigingen uit het Rottemerengebied en Rotterdam trommelden hun jeugdleden op voor deze opening, zodat ook de jonge renners weten van het bestaan van de nieuwe fietsverbinding in het gebied en hier in de toekomst gebruik van gaan maken.

Veiliger fietsen

Het bestaande fietspad parallel aan de Rottebandreef werd verbreed tot 3,5 meter. Met de aanleg van de ontbrekende schakel in de fietsverbinding kunnen snelle en langzame fietsers gescheiden van elkaar gebruik kunnen maken van de recreatieve routes. Het recreatieschap hoopt hiermee de veiligheid en rustbeleving van de fietsers te verbeteren.

Campagne Ikfietsbeschaafd.nl

Daarnaast was er aandacht voor de campagne ‘Ik fiets beschaafd’, een initiatief van Wielervereniging Delta Cycling, provincie Zuid-Holland en ROV, een uitvoeringsorganisatie van de provincie en de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Delta Cycling wil fietsen stimuleren in Rotterdam en daarbuiten. De vereniging heeft 10 gedragsregels opgesteld bovenop de bestaande verkeersregels waarmee recreatieve wielrenners hun verantwoordelijkheid kunnen nemen. Daarnaast is de vereniging samen met het recreatieschap Rottemeren in gesprek gegaan met allerlei soorten gebruikers van het Rotte-gebied. Dit komt allemaal samen op de website Ikfietsbeschaafd.nl.

Samenwerking

De aanleg van de verbinding wordt mede gefinancierd door de Landschapstafel Hof van Delfland.

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Peter 26-01-21 om 10:34

Als de gemeente niet allert  is op de afspraak met het gebruik en bouwen van recreatie woningen. Hoe kan de verkeerstroom dan worden ingedamd. De bedrijven worden weggekocht, maar het ander bedrijven breiden  uit.

dan is het water naar de zee dragen

Cookie-instellingen