De Rotte, plezierrivier voor iedereen

23-07-2020 549 keer bekeken 0 reacties

Het recreatieschap Rottemeren heeft in samenwerking met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard een flyer uitgebracht met route en spelregels voor varen in het vaargebied van de Rotte.

Veel mensen zijn in deze vakantieperiode vaak op het water van de Rotte, de Bergse Plassen en de Kralingse plas te vinden in een zeilboot, kano, roeiboot of sloepje, al dan niet gehuurd bij een van de bootverhuurders. In drie uur vaar je van de bron van de Rotte tot aan de dam in hartje Rotterdam. Een afstand van ongeveer 19 kilometer, waarbij je door sluisjes vaart en bruggen passeert. Aanmeren voor een kop koffie, lunch of diner behoort eveneens tot de mogelijkheden bij een van de leuke terrassen langs het water. Op veel plaatsen in het vaargebied zijn voorzieningen voor watersporters te vinden, zoals jachthavens, boothellingen en aanlegsteigers.

Vaarregels

Het vaargebied van de Rotte is vooral in de zomerperiode een populair toevluchtsoord om de warmte te ontvluchten. Omdat veel mensen er zo over denken, gaat het soms mis op het water. Want soms zitten de roei,- en zeilboten, kano’s en sloepjes elkaar in de weg. Of veroorzaken bootjesmensen overlast voor de bewoners langs de Rotte. De flyer geeft het vaargebied van de Rotte weer en veel tips en spelregels om het varen op de Rotte voor iedereen leuk te houden. Ook staan er verwijzingen in naar websites waar informatie staat verzameld over vaarregels, snelvaren, bedieningstijden van bruggen en sluizen, activiteiten op en rond het water en het vaarroutenetwerk van de Rotte.

Achtergrond

Met het vaarroutenetwerk De Rotte wil het recreatieschap Rottemeren de watersport stimuleren en zorgen dat nog meer mensen kunnen genieten en sporten op het water.  De ambitie is diverse waterverbindingen te verbeteren: de Rotte van bron tot dam en de vaarverbinding Hollandse IJssel. Het recreatieschap onderzoekt, in samenwerking met de gemeenten die zijn aangesloten bij het recreatieschap en de vaarwegbeheerder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, de mogelijkheden voor het verbeteren van de toegankelijkheid van vaargebieden en –routes; het uitbreiden van vaarmogelijkheden, het beter laten aansluiten van het voorzieningenniveau op de wensen van de vaarrecreanten en hoe een aantal fysieke knelpunten het beste opgelost kunnen worden. Een betere promotie van het vaarnetwerk, inclusief de harmonieuze omgang met elkaar op het water, hoort ook bij dit project.

Samenwerking

De flyer is een uitgave van het recreatieschap Rottemeren, in samenwerking met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Met dank voor de medewerking van het Watersportverbond, Ook dit is de Rotte, Geen Boot Wel Varen, WV Aegir en de bewonerscommissie Hillegersberg-Schiebroek. De provincie Zuid-Holland geeft een financiële bijdrage aan het project Vaarroutenetwerk de Rotte.

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen