Ideeën voor Ontwikkelplan Landschapspark de Rotte

09-12-2020 1072 keer bekeken 4 reacties

Recreatieschap Rottemeren werkt, samen met gemeenten, het hoogheemraadschap, ondernemers en belangengroepen, aan een nieuw en ambitieus plan: het Ontwikkelplan voor het Landschapspark de Rotte. Wij zijn ook benieuwd naar de reacties van bezoekers op het plan. Vul de online enquête in en denk mee!

In de lente van 2021 wordt het plan vastgesteld en gepubliceerd op onze website. Maar voor die tijd wij zijn ook benieuwd naar de reacties van gebruikers op uitgewerkte ideeën in het Ontwikkelplan: recreanten en de in/omwonenden van het gebied. Wat vinden de gebruikers van het gebied het belangrijkst, welke voorzieningen spreken het meest aan en welk knelpunt wil je het liefst opgelost hebben?

Het recreatieschap toetst graag of de ideeën uit het Ontwikkelplan aansluiten bij de wensen van de gebruikers over het gebied. Daarom staat er tot en met 30 december aanstaande een enquête online met 6 vragen over verschillende aspecten uit het Ontwikkelplan, zoals bereikbaarheid, toegang, natuur, wandel- en fietsverbindingen, ecologie en recreatieve voorzieningen.

Denk mee!

Wij maken een Ontwikkelplan voor het Landschapspark De Rotte. Dit groene gebied, midden tussen Rotterdam, Bleiswijk en Zevenhuizen is voor honderdduizenden mensen uit de omgeving en de regio van belang als recreatieplek om te sporten, te fietsen, te wandelen, te ontspannen en te genieten van water, bijzondere natuur, erfgoed en het polderlandschap. Er wordt ook gewoond en gewerkt. Daarnaast is het gebied een leefplek voor veel dieren en planten.

Help je mee ons meer inzicht te geven in wat jij belangrijk vindt voor het Landschapspark de Rotte en vul de 6 vragen van de online enquete in

Bekijk hier meer over de achtergrond en planning het Ontwikkelplan Rottemeren

4  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Joyce van der burgh 18-12-20 om 16:03

Sinds de komst van het elysium missen wij een zwembad, zoals vroeger " de Bleiswijks kooi " waar wij héérlijk konden toeven .

Patrick 23-12-20 om 10:32

gewoon met je klauwen van het recreatieschap afblijven. Het kan er alleen maar slechter van worden en we kunnen ook zeker de mening van mensen van buitenaf niet gebruiken.

Frank 23-12-20 om 21:32

Al eens eerder een mail gestuurd met een motivatie om tot meer zwemplekken te komen in en rond de rottemeren. 
onderstaand een copy van deze mail... hopelijk kunnen jullie dit in jullie plannen meenemen..

Beste recreatieschap leden, 
Rond de Rottemeren zijn al heel veel mooie verbeteringen doorgevoerd die het gebied nog aantrekkelijker maken voor recreatie doeleinden. Eigenlijk zijn er nog maar een paar dingen die missen en 1 daarvan zijn meer veilige zwemplekken in de Rotte. Vooral aan de kant van Bleiswijk, zijn er eigenlijk geen geschikte zwemplekken in de Rotte en daardoor wordt er van boot aanlegsteigers gesprongen en is het lastig weer uit het water te komen met alle schaafplekken van dien. Aan de kant van Zevenhuizen zijn er zowel in de Rotte als in de polder wateren, steigers gemaakt die volgens mij vooral bedoeld zijn voor kano’s om in en uit het water te komen. Deze steigers worden echter ook veelvuldig gebruikt om te zwemmen, aangezien je er daar makkelijk in en uit kan komen. 
Mijn vraag is: zou het mogelijk om meer van dit soort steigers aan te leggen, vooral ook aan de Bleiswijks kant van de Rotte? Ik weet niet hoe het zit met de officiële lezing tav zwemmen in de Rotte, maar tijdens warme dagen wordt dit toch al veelvuldig gedaan en door de ruimte die er is, zijn er volgens mij niet heel veel ongelukken. Met meer en betere steigers is het gedrag mijn inziens beter te controleren en te verdelen, waardoor de Rotte ook als zwemwater een mooi recreatiemogelijkheid erbij krijgt. 
Als er vragen en of opmerkingen zijn dan ben ik beschikbaar om de mogelijkheden te bespreken, op telefoonnummer: 06-52506129
Met vriendelijke groet,
Frank van Bockel

 

Anoniem 31-01-21 om 13:50

Suggesties Rottemerengebied.

 

  1. creëer in/uitstap mogelijkheden om water Rotte/Zevenhuizerplas/ Eendragtspolder in te gaan voor buitenwaterzwemmers.
  2. plant meer en meer gevarieerde bomen aan op Hoge Bergsche bos. Biodiversiteit is  nu bedroevend. en gebied is saaaaiii! (compensatie vernietiging Lage Bergsche bos en vervuiling agv vierbaans snelweg.
  3. Plant bomen aan op restant Terbregseveld als compensatie vervuiling en geluidsoverlast. 
  4. creëer een bredere groene rand met bomen en struiken rond Zevenhuizerplas en Eendragtspolder ter compensatie voor verasfaltering en bebouwing Nesselande.
  5. voorbeelden: veld Adriaan Huysmanpad (nu hondentoilet), Middenweg, meer bomen op boulevard Nesselande, veld tegenover beachvolleybal Nesselande (nu hondentoilet)
  6. Creëer een aantal extra voor mensen ontoegankelijke natuureilandjes in de Zevenhuizerplas als compensatie voor vogels/dieren voor de toegenomen recreatiedruk op deze plas. 
  7. creeer meer beschutte plekken (mini-baaitjes) langs de Zevenhuizerplas zoals bij naaktstrandje. Goed voor mensen en vogels. 
  8. scherp regelgeving èn handhaving aan mbt honden in hele gebied. 
  9. Géén tientallen Tiny houses in het gebied!!! Dit is óók bebouwing, is niet groen of duurzaam en gaat ten koste van noodzakelijk echt groen. Bovendien zijn er al talloze tiny houses in het gebied; de Bonk langs de Rottekade èn bungalowpark de Koornmolen en twee campings. Er hoeft ècht niks bij in het gebied! Er zijn verder genoeg mogelijkheden om meer b&b te creëeren in de kernen om het gebied en als alternatieve inkomsten voor boeren in het gebied.  
  10. Stop met bouwen in het hele gebied voor het welzijn van een steeds verder groeiende bevolking in de omgeving! 

Cookie-instellingen