Start boswerkzaamheden Bleiswijkse Zoom Zuid en Zevenhuizerplas

29-07-2020 370 keer bekeken 0 reacties

Staatsbosbeheer voert vanaf maandag 27 juli 2020 in opdracht van recreatieschap Rottemeren boswerkzaamheden uit in de Bleiswijkse Zoom Zuid en aansluitend aan de west- en zuidzijde van de Zevenhuizerplas .

Essentaksterfte

We verwijderen essen die ziek zijn als gevolg van de essentaksterfte. Daarnaast voeren we regulier bosonderhoud uit in de vorm van dunningen en verjongingskap. Dat betekent dat we bomen weghalen, zodat andere bomen de ruimte krijgen om te groeien. Dit doen we om de bosstructuur te verbeteren.

Meer variatie

Op plaatsen waar open plekken ontstaan, planten we verschillende soorten nieuwe bomen en struiken, waardoor er meer variatie ontstaat. We werken op deze manier toe naar gemengde bossen met een hogere biodiversiteit. Deze bossen zijn beter bestand tegen ziektes en aantastingen.

Paden tijdelijk gesloten

Voor uw veiligheid kan het zijn dat percelen en paden tijdens de werkzaamheden tijdelijk zijn afgesloten. De kapwerkzaamheden in de Bleiswijkse Zoom Zuid duren 5 รก 6 weken. Vervolgens gaan we dan verder bij de Zevenhuizerplas. We verwachten daar circa 5 weken nodig te hebben. Vanaf november 2020 tot maart 2021 worden de open plekken opnieuw ingeplant. Na de werkzaamheden worden eventueel kapotgereden paden en percelen  weer netjes opgeknapt. Tijdelijk kan er wat overlast ontstaan. Wij rekenen op uw begrip.

0  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen